OVER ONS

“Het groeipunt is de plaats in de plant waar de celdeling plaatsvindt en van waaruit de plant verder groeit.”

Het opzetten van een tuinderij is een bijzonder proces. Het begint met een idee, en het nieuwsgierig zoeken naar mogelijkheden. Een zaadje dat stilaan begint te kiemen. Vervolgens, als zich wortels beginnen te vormen en er een klein blaadje zichtbaar is, wordt zo’n idee langzaam maar zeker gedeeld in de wereld.

Om verder te wortelen en te groeien heeft een plant grond onder de voeten nodig. De prachtige grond in Kiel-Windeweer bleek de perfecte voedingsbodem. Omdat het ideaal van een tuinderij groter is dan een mens alleen, riep ik de hulp in van iedereen die ook in mijn idee geloofde. Zoals een plant die de biotoop aanspreekt waarin hij leeft. Eenmaal groot en gezond, geeft de plant op natuurlijk wijze terug wat het eens heeft gekregen.

Ik ben alle mede-pioniers van Tuinderij het Groeipunt ontzettend dankbaar. Door de vele hartverwarmende donaties en bemoedigende woorden is het nu mogelijk dat de tuinderij ook écht van start kan gaan. Jullie zijn goud waard!

VISIE TUINDERIJ HET GROEIPUNT

Met jouw donatie geef ik vorm aan de landbouw van de toekomst. Ik zet me in om lokale groenten weer op de kaart te zetten en zal gifvrij telen met aandacht voor de natuur en de bodem. Indirect draag jij dus bij aan het behoud van onze mooie aarde. Je geeft een positief tegengeluid daar waar de vervuilende landbouw- en voedselindustrie nu nog de boventoon voeren. Door onderdeel te zijn van de verandering creëren we samen een duurzamere toekomst.

OVER DE TUINDER

Ik ben Esther Kuipers, initiator en drijfveer achter Tuinderij Het Groeipunt. Ik studeerde biologisch-dynamische landbouw aan de Warmonderhof in Dronten. Op De Stadsakker in Hoogkerk leerde ik de kneepjes van het tuindersvak in de praktijk. Daar ontdekte ik al gauw dat dit was wat ik wilde: een eigen plek om groente te telen. In Kiel-Windeweer heb ik alle ruimte om mijn passie voor groenteteelt te combineren met mijn idealen. Als geboren en getogen Veendamse vind ik het ontzettend mooi dat ik deze plek dicht bij mijn roots mag gaan creëren.

DONEREN

Doneer € -